⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Toimintamme

Kuoromme esittää pääosin neliäänisesti monipuolista viihde- ja klassista kuoromusiikkia. Järjestämme myös stemmaharjoituksia, laululeirejä, esiintymisiä ja konsertteja.

Vuoden 2019 päätapahtumat olivat kevätkonsertti sekä kaksi joulukonserttia yhteistyössä Järvenpään Kamarikuoron kanssa. Lisäksi meillä oli tammikuussa yhteiskonsertti Suomen Naiskuoroliiton liittokuoro Louhen kanssa.

Vuonna 2020 esitimme helmikuussa Bob Chilcottin teoksen "A Little Jazz Mass" Tuusulan kirkossa jumalanpalveluksen yhteydessä. Kevään muut esiintymiset sekä harjoituksiin kokoontumiset jouduimme valitettavasti perumaan koronatilanteen vuoksi. Syyskaudella käynnistimme harjoitukset jälleen vastavalitun taiteellisen johtajamme Riikka Heinzmannin johdolla, mutta suunniteltu joulukonsertti täytyi suureksi pettymykseksemme perua koronatilanteen takia.

Vuonna 2021 olimme koko kevätkauden tauolla koronarajoitusten vuoksi. Syyskauden pääsimme käynnistämään normaalisti. Syksyn päätapahtumamme olivat yhteinen konsertti Kamarikuoro Aménten kanssa Korson kirkossa perjantaina 29.10. sekä oma joulukonsertti Tuusulan kirkossa lauantaina 11.12.

Vuoden 2022 kevätkausi käynnistyi koronan vuoksi hiukan myöhässä, mutta helmikuussa pääsimme aloittamaan yli 30 innokkaan laulajan voimin! Kevätkonserttimme ajankohta on 7.5. ja lisäksi olemme lähdössä suurella delegaatiolla kesäkuussa Jyväskylään Sulasolin laulu- ja soittojuhlille musiikista nauttimaan.


Tule mukaan laulamaan!

Aioliksessa pääset kehittämään äänenkäyttöäsi ja esiintymistaitojasi iloisen ja reippaan naisporukan parissa. Kuorossa laulaminen edellyttää jonkin verran laulukokemusta; nuotinlukutaito on eduksi. Vire ja asenne kuitenkin ratkaisevat!

Uusille laulajille paikka varmistuu äänialatarkistuksen / koelaulun jälkeen. Tämä mahdollisuus on aina uuden kevät- ja syyskauden alkaessa ja tarpeen mukaan sovittaessa muulloinkin. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Harjoituspäivämme on maanantai. Kokoonnumme klo 18.00-20.15 Kurkelan koululla Keravalla.Kuoron johto

Syyskaudella 2020 Aiolis-kuoron taiteellisena johtajana aloitti kuoron- ja orkesterinjohtoon erikoistunut musiikinopettaja Riikka Heinzmann, joka on opettanut musiikkia 25 vuotta ja johtanut erilaisia kuoroja yli 20 vuotta.

Riikan innostus kuoromusiikkiin syntyi jo pienenä musiikkiluokkalaisena Tampereen Nekalan koulun lapsikuorossa. Tampereen konservatorion sello- ja piano-opintojen jälkeen hänen tiensä vei itsestään selvästi Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan musiikkikasvatusta.

Riikka valmistui vuonna 1995 musiikin aineenopettajaksi; hänen erikoistumisopintonsa käsittelivät kuoron-, orkesterin- ja yhtyeiden johtamista ja ohjaamista. Musiikin lehtorina Riikka on työskennellyt pisimpään Vantaalla Ruusuvuoren ja Mikkolan musiikkiluokkakouluissa, joissa hänen työhönsä kuului yläkoulun musiikinopetuksen lisäksi koulun sinfoniaorkesterin sekä yläkoulun sekakuoron johtaminen säännöllisine konsertteineen sekä useine konserttimatkoineen, mm. Unkariin ja Viroon.

Riikka oli perustamassa vantaalaista NaisSound-kuoroa ja toimi sen taiteellisena johtajana vuosina 2012-2017. Aioliksen lisäksi hän toimii tällä hetkellä korsolaisen Kamarikuoro Aménten taiteellisena johtajana. 

Riikka sanoo olevansa kuoroihminen sanan kaikessa merkityksessä. Yhteisen soundin luominen ja kuoron vahvuuksien löytäminen on hänelle luontaista. Riikan mielestä kuoron tulee olla yhtä aikaa musiikillista tyydytystä tuottava ympäristö sekä yhteisö, jossa huumori kukkii ja jokainen kokee oman panoksensa tärkeäksi. ”Minulla on vahva luottamus laulajaan - se luottamus yleensä palkitaan.”

Riikka Heinzmann

Aiolis-kuoron varajohtajana toimii pitkäaikainen laulajamme ja varajohtajamme Taina Mättö. Tainalla on yhteisiä vuosia kanssamme lähes yhtä monta kuin Aioliksella laulutaivalta!

Taina on usein nähty Aioliksen konserteissa "rytmisoitinkioskin" hoitajana laulamisen ohella. Varajohtajana hän on tuonut kuoroon liikettä ja rytmiä harjoittelun tueksi ja myös esitysten lisäväriksi. Tainan ajatus kuorolaulamisesta kiteytyy kokonaisvaltaiseen musiikin kokemiseen, yhdessä oppimiseen ja yhteiseen kokemukseen laulamisesta, hengittämisestä, liikkeestä ja tunteesta. Päivätyönsä Taina tekee varhais-erityisopetuksen parissa, ja musiikki on siinäkin mukana tärkeänä elementtinä.

Taina on opiskellut kuoronjohtoa Kari Turusen, Ilmo Riihimäen sekä Rita Varosen johdolla. Taina laulaa myös Suomen Naiskuoroliiton liittokuoro Louhen riveissä sekä Mäntsälän Oratoriokuorossa.

Taina Mättö


Historiaa

Kuoromme on toiminut vuosikymmeniä Keravan Opiston kuorona. Vuonna 1997 päätimme rekisteröidä kuoromme yhdistykseksi. Kuoron nimeksi tuli Keravan Naislaulajat ry, jonka nimisenä toimimme aina kesään 2003 asti, jolloin otimme nimeksemme Naiskuoro Aiolis. Toimimme edelleen Keravan Opiston tukemana.

Mainitsemisen arvoinen asia kuoromme historiassa on mm. vuosi 1999, jolloin Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto valitsi kuoromme "Vuoden Kellokas" -kuoroksi suoritettuamme eniten Naiskuoroliiton perusmerkkitutkintoja. Keväällä 2011 osallistuimme YLEn Suomen Paras Kuoro -kilpailuun, ainoana naiskuorona 12 kilpailijan joukossa.

Aioliksen persoonalliseen linjaan on kuulunut vuosien varrella monipuolisesti sekä vakavampaa että kevyempää musiikkia - "Adiemuksesta Abbaan, kirkkomusiikista kansanlauluihin"!

Kuoromme taiteellisina johtajina ovat toimineet

1997-2014: Keimo Joensuu

2015-2016: Tiia Mustonen

2016-2020: Jaime Belmonte Capárros / syyskauden 2017 sijaisena Taina Mättö

2020- Riikka Heinzmann