Toimintamme

Kuoromme esittää pääosin neliäänisesti monipuolista viihde- ja klassista kuoromusiikkia. Järjestämme myös stemmaharjoituksia, laululeirejä, esiintymisiä ja konsertteja.

Vuosi 2023 - kuoromme 25-vuotisjuhlavuosi - käynnistyi uuden kuoronjohtajan valinnalla. Pääsimme aloittamaan kevätkauden harjoitukset 30.1. Luc Thélinin johdolla. Harjoituskielemme on englanti; tukea saa tarvittaessa kuorosiskoilta. 

 "Vain rakkaus" -kevätkonserttimme 4.5. oli kevään päätapahtuma. Lisäksi kävimme helatorstaina avustamassa jumalanpalveluksessa Keravan kirkossa ja esiinnyimme Keravan päivässä 18.6.

Syyskautemme käynnistyi maanantaina 4.9. ja tähtää 25-vuotisjuhlakonserttiimme sunnuntaina 26.11. Keravan seurakuntakeskuksessa. Katso tarkemmin uutisista!

Vuoden 2022 kevätkausi käynnistyi koronan vuoksi hiukan myöhässä, mutta helmikuussa pääsimme aloittamaan yli 30 innokkaan laulajan voimin! Kevätkonserttimme "Valon varjoille viritän" lauloimme 7.5. Keravanjoen monitoimitalossa. Kesäkuussa kaksi kolmannesta kuorostamme nautti Jyväskylässä Sulasolin laulu- ja soittojuhlista.

Syksyn harjoituksemme käynnistyivät maanantaina 5.9. ja sitä odotellessa otimme vauhtia perinteiseltä Kuorojen kierrokselta Helsingissä. Syyskaudella esiinnyimme 21.11. Keravan kirjastossa ja perinteisessä joulukonsertissamme Tuusulan kirkossa lauantaina 17.12.


Tule mukaan laulamaan!

Aioliksessa pääset kehittämään äänenkäyttöäsi ja esiintymistaitojasi iloisen ja reippaan naisporukan parissa. Kuorossa laulaminen edellyttää jonkin verran laulukokemusta; nuotinlukutaito on eduksi. Vire ja asenne kuitenkin ratkaisevat!

Uusille laulajille paikka varmistuu äänialatarkistuksen / koelaulun jälkeen. Tämä mahdollisuus on aina uuden kevät- ja syyskauden alkaessa ja tarpeen mukaan sovittaessa muulloinkin. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Harjoituspäivämme on maanantai. Kokoonnumme klo 18.00-20.15 Kurkelan koululla Keravalla.

Kuoron johto

Kevätkaudesta 2023 alkaen Aiolis-kuoron taiteellisena johtajana aloitti ranskalainen Luc Thélin. Luc on monipuolinen ja taitava muusikko - laulaja, pianisti, kuoronjohtaja - ja mm. johtanut useita kuoroja kotimaassaan Ranskassa. Suomeen hänet toi syksyllä 2022 kuoronjohdon opiskelu Sibelius-Akatemiassa. Iloitsemme tästä uudesta yhteistyöstä - bienvenue Luc!Luc Thélin


Historiaa

Kuoromme on toiminut vuosikymmeniä Keravan Opiston kuorona. Vuonna 1997 päätimme rekisteröidä kuoromme yhdistykseksi. Kuoron nimeksi tuli Keravan Naislaulajat ry, jonka nimisenä toimimme aina kesään 2003 asti, jolloin otimme nimeksemme Naiskuoro Aiolis. Toimimme edelleen Keravan Opiston tukemana.

Mainitsemisen arvoinen asia kuoromme historiassa on mm. vuosi 1999, jolloin Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto valitsi kuoromme "Vuoden Kellokas" -kuoroksi suoritettuamme eniten Naiskuoroliiton perusmerkkitutkintoja. Keväällä 2011 osallistuimme YLEn Suomen Paras Kuoro -kilpailuun, ainoana naiskuorona 12 kilpailijan joukossa.

Aioliksen persoonalliseen linjaan on kuulunut vuosien varrella monipuolisesti sekä vakavampaa että kevyempää musiikkia - "Adiemuksesta Abbaan, kirkkomusiikista kansanlauluihin"!

Kuoromme taiteellisina johtajina ovat toimineet

1997-2014: Keimo Joensuu

2015-2016: Tiia Mustonen

2016-2020: Jaime Belmonte Capárros / syyskauden 2017 sijaisena varajohtaja Taina Mättö

2020-2022: Riikka Heinzmann

2023- Luc Thélin